Snö och Köksspis

Jag kan inte hålla mig borta, tur att det går att komma fram till huset! Det var lite snö när jag åkte hemifrån, i Lersäter var det en dryg decimeter snö. Vägen dit var finare än vanligt när allt var vitt. Huset ser ännu hemtrevligare ut när det ligger snö runt...
 
Jag hade en plan när jag åkte, men som vanligt reviderade jag den efter att ha varit i huset en stund. Det finns ju mycket jag inte kan göra själv, och en del som passar utmärkt att ägna sig åt när man är ensam och inte har några elverktyg... Struntade i att kolla mer på det obefintliga farstugolvet eftersom det tack vare snön är ganska kallt i farstun. Rensade ur garderoben under trappan, hittade ett par böcker, men de ska jag ge bort så jag kan inte lägga upp bilder på dem :-). En del skräp och liket efter en mus. Inget uppseendeväckande. Sen tog jag itu med en av de grejer som jag kan göra själv; befria köksspisen från rost. Roterande stålborste i skruvdragaren funkade bra, även om batteriet inte höll så länge.
 
Passade även på att rensa ur "vedskåpet" under spisen samt bakugnen. I bakugnen stod två fina strykjärn och i vedskåpet fanns lite ved och en massa skräp. Sen satt jag och njöt av kaffe och julkakor framför fotogenkaminen i ljuset av takkronan. Ville INTE åka hem. Det är så mysigt i köket trots att färgen flagar från taket och det inte finns ett helt golv och man inte kan elda i spisen. Längtar till den dag jag kan stanna.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: dalsland, hus, husqvarna, köksspis, ljus, norrahammar, renovering, rost, snö
Visa fler inlägg