Augusti kom och gick

Jag var en sväng i Danmark och jobbade, som tur var var vi klara med fältarbetet till sjöss innan den där stormen så vi klarade oss från sjösjuka och dramatik. Skogen här klarade sig sämre, flera träd hade fallit över vägen ner till oss, men det var fixat när jag kom hem. På min tomt hade inget hänt mer än att det blåst ner lite torrgrenar - Phu! 
Resten av månaden har gått åt till fix, trix och målning. På favoritauktionen hittade jag en liten takrosett i porslin, likadan som en av dem jag satt upp i gamla köket, så den ropade jag in (fick en hel låda udda prylar på köpet, men så kan det gå). Nu sitter skomakarlampan ordentligt fast i taket och kabeln försvinner in i kökssåpet genom ett litet porslinsrör, riktigt stiligt blev det. 
Jaaa...det är ännu massor av målning kvar. Fönstren, skåpluckorna, skåpstommarna... Har satt igång med ena fönstret i alla fall, det ser lite trist ut under tiden, men det får en väl stå ut med. 
Ytterfönstren har ett spår som glaset skall ligga i, så kallad spårfals, poängen är väl att det inte behövs så mycket kitt, och inga stift eller småspik för att hålla fast rutan medan kittet torkar. Fiffigt, men ska glaset bytas så måste bågen plockas isär. Här var glaset trasigt, jag plockade en hel ruta från ett innerfönster och satte i. I innerfönstret sitter nu energiglas, hoppas att det hjälper lite för energihushållningen i längden. 
Skrapat, slipat, kittat, glaset på plats och ny plugg i hålet. 
Innerfönstret efter första strykningen. 
Nu är det mörkt ute och ett djur skriker. Det måste vara någon rovfågel, som har hjärtesorg eller panik eller nåt, låter likadant vid ungefär samma tid varje kväll. Önskar att jag visste vad det var för något...
Go kväll på er!
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Lersäter, byggnadsvård, dalsland, isolatorer, kök, linoljefärg, renovering, textilkabel, återbruk
Visa fler inlägg