Kvällarna blir allt längre...

Det är ännu lite ljust ute trots att klockan är över nio. Jag tycker det går så fort varje vår, helt plötsligt är dagarna dubbelt så långa känns det som, och det verkar som det händer på ett par dagar. Nu råkade jag se soluppgången bara för att jag steg upp tidigare än vanligt för att åka på fältarbete.
På ett par dagar har dessutom vitsipporna hittat upp och börjat slå ut, snödropparna är halvvissna och dillpionen (som jag faktiskt mindes att jag planterat om i år) växer ett par centimeter om dagen. Av alla jul-hyacint-lökar jag grävt ner i trädgården har ingen överlevt, det har däremot en ruskigt mörkrosa dubbel hyacint jag hade med från Danmark förra året. Den var lite "extra allt" när jag köpte den, lysande färg, jättestor och väldigt dubbel, nu verkar den taggat ner lite. 
I köket står jobbet stilla, lyckades justera ugnens brännare så att jag kan baka!!! men i övrigt har inget hänt sedan påsken. Delarna står där de ska efter att vi flyttade runt i påskas så nu kan vi ju kakla och måla luckorna och...ja. resten. 
Skomakarlampan har sedan denna bild togs blivit uppdaterad...eller faktiskt utbytt, den kommer att få bo i gamla köket sinom tid, mot en samling hopplockade delar som bildar en skomakarlampa med dragbrytare. (Ber om ursäkt för reklamen) Gammal skärm från Erikshjälpen, resten nytt. 
Trevlig helg på er 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Lersäter, Restaurering, blommor, brålanda, dalsland, el, kök, vår, återbruk
Visa fler inlägg