Nu är det så nära!

All el från mätarskåpet ute på väggen in till lampor och vägguttag inne är färdigdragen! Det blev 95 % Schneider Renova, en svindyr porslinsbrytare från Fontini ("sabla italienare" suckade stackars elektrikern som installerade den...) och ett mycket billigt standard vägguttag där kylskåpet skall stå. Som tur var hade jag köpt ett par gamla svarta träplattor att ha under eventuella gamla strömbrytare. Såna där runda plattor (fast utan hål i mitten), vi (läs elektrikern) borrade ur mitten av träplattan så att det gick att komma fram med kabeln till strömbrytaren och komma vidare till lamputtaget. Plattan var nog oanvänd, torkade av den med lite linolja så såg den nästan ny ut; ett riktigt loppisfynd! Undrar varför jag inte tog något kort på den...
Har köpt några lampor som skall renoveras, det är ännu bara farstulampan som är färdig, den har jag till och med en glödlampa till. Så om Vattenfall skulle överträffa alla förväntningar och dra färdigt innan jag hinner göra lamporna färdiga så finns åtminstone en lampa att testköra med :-). Slutanmälan är på gång, så nu är det verkligen inte avlägset. Kanskekanske kan det bli advenstsfika i en eluppvärmd sal/verkstad i skenet från en elektrisk lampa.
Här kom elen in förut, inne på vinden ser det ut så här:
 
Sen vidare ner till undervåningen. Det satt nog säkringar i skåpet ute på stolpen men eftersom det är länge sedan någon betalt elräkningen är kablarna klippta och "tavlan" bortmonterad, inomhus fanns inga säkringar. I en kartong hittade jag ett slags säkringstavla med en form av automatsäkringar som aldrig varit monterad. Jag tänkte låta det här sitta kvar, lite charmigt att se hur det kunde få se ut en gång för länge sen. 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Lersäter, Restaurering, brålanda, byggnadsvård, dalsland, el, historia, lampa, textilkabel, vinter
Visa fler inlägg