Sommar 2017 - del 2

Hittills har jag inte gjort något av det som står på min prioritereingslista. Jag har bara grejat i trädgården. Det började med att jag blev irriterad över att det är tredje sommaren jag är här, och slår gräset och hela tiden måste väja för blommor och buskar jag inte vill kapa ner. Vikitigast var att flytta de vita rosorna, så jag tog äntligen ett beslut på vart jag skall flytta dem, och beslöt i samma veva att dillpionen får bo på samma ställe. Vid dagliljorna. Det blir bra. Sätt igång! Det blev en liten paus i arbetet i går eftermiddag för jag ville passa på att gå på auktion i Vänersborg när jag nu är hemma, dessutom hade ett behov av mer jord uppstått, samt att en gammal önskan om en jasmin gjorde sig påmind, så jag åkte och kollade Röda korsets, Erikshjälpens och Nytt och nötts loppisar utan att göra några större fynd (letar garderob). Köpte ett par fler växter än jasminen...så går det... Inte heller på auktionen gjorde jag några fynd, det är nog första gången jag inte ropat in något där, men jag lyckades hålla mig!
Planterade färdigt idag, det gör sig inte riktigt på bild, men om några år kommer det dofta av jasmin, rosor (de gamla vita har fått sällskap av en aprikosrosa mycket väldoftande engelsk ros) och dagliljor här, och dillpionen kommer att växa sig stor och fin. (hoppas jag)
Sen var jag helt slut och hade kommit på två projekt som inte heller är i närheten av priolistan, men behöver hanteras förr eller senare.
1. Projekt återuppliva hammoken, om möjligt. Det ska inte ligga skrot här om det inte går att använda!
2. Projekt räkna ekar. På tomten. 
Projekt 1 är inte helt färdigt, det saknas takduk. Sittdyna och ryggstöd saknas också, men det gick att ordna; en gammal madrass som fanns här när jag flyttade in, en duk jag tänkt lämna till pingstkyrkan och två kuddar (gamla loppisfynd). Det går fint att  ligga i hammoken utan tak, i alla fall i fem hela minuter innan jag påbörjade projekt 2.
Anledningen till att jag räknar är för att jag hela tiden är tveksam till att klippa ner eller fälla någon av ekarna, även om de står alldeles fel. Men man kan inte ha 100-tals ekar på tomten. Det funkar faktiskt inte. Då kommer jag aldrig få något flyt i att slå med lien. Jag har nu cirka 55 ekar, det var inte hundratals, men åtminstone 55. Jag vågar nog knipa av ett par till. 
 
Efter en lång och svettig dag är det skönt med en dusch. Dax att prova campingdusch nummer två, som är en behållare man pumpar upp tryck i, så trycks vattnet ut i duschen. Funkade fint, förutom att handtaget var sprucket så det sprutade vatten lite överallt, och bromsarna flög runt runt och ville bitas eftersom jag stod ute. Nästa gång blir det nog inomhus... 
Vatten. Tack och lov att grannarna förser mig med vatten, annars hade mina glatt inköpta växter fått en mycket hård start...
 
2 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Lersäter, blommor, campingdusch, dalsland, grannar, pion, sommar, trädgård, återbruk
Visa fler inlägg