Nästan ett helt år sedan sist...

Ligger på soffan och kollar på Trolltider på SVTplay, äter hemgjord salt gräddkola och njuter av lugnet som börjar infinna sig. Gotlandsstaken är tänd, och under granen ligger klapparna. 
Kicia och jag firar ensamma i huset, hon har spanat efter rådjur och inspekterat skafferiet idag, bland annat. Nu sover hon under överkastet. 
Det har varit så fint väder idag, jag brände gröten igår, så jag fick åka in en sväng till Brålanda för att köpa mer mjölk för att kunna koka ny gröt. Inte för att jag absolut måske ha gröt, men jag måste absolut ha ris ala malta, så passade jag på att åka förbi kyrkan på vägen hem. Den lågt stående solen kastar långa skuggor. Och allt var täckt av frost.
Hemma igen pyntade jag klart, dukade gottebordet och tog ett bad. Julbad i köket, med julmusik och levande ljus, det är inte fy skam :):) 
En effekt av att tillbringa massor av tid ensam hemme under coronan är att jag lärt mig temperera choklad, så det blev lite olika chokladpraliner till årets gottebord.
Nu hoppas jag på fler fina dagar, med uppehåll, så jag kan träffa grannar utomhus, gå promenader och i övrigt ta det lugnt. Eller sätta ihop en kamin eller två...
God jul på er :)
Visa fler inlägg