32 grader

Idag var det varmaste dagen hittills här i sommar, nånstans mellan 32 och 34 grader i skuggan, men från i morgon lovar SMHI lite lägre temperatur och -regn- . Vi får väl se. Det var alldeles för varmt i köket i alla fal, så jag plockade ur innerfönstren i fönstret på baksidan och öppnade ut, det blev korsdrag, och även om det kanske inte blev svalare så kändes draget lite behagligt. Rallarrosorna blommar vackert runt trädgårdslandet och björkarna susar lugnande. 
Om vi går baklänges, vad har hänt i juli? Grannen kom med grävmaskin och traktor och hjälpte till att gräva dränering på baksidan, och förberedde för parkering på framsidan. Massor av grävning...mer om det när gruset anlänt så att det blir före- och efter-bilder i samma inlägg!
Jag har städat på vinden, all nedfallen puts och tegel är väck, denna syn är ett minne blott. 
Det blir dammigt och lortigt, en blir tvungen att tvätta. Tur att jag fått en "tvättmaskin" så går det lite lättare, bara att stoppa i tvätt, vatten och tvättmedel och veva tills det blir rent. Det går inte att fylla så mycket i "maskinen", de tyngre grejerna får fortfarande åka med hem till någon vänlig själ med en riktig tvättmaskin.  
Första steget i vindsstädningen var att bära ner panel-bräderna och montera tillbaka, nu är huset inte halvnaket längre.
Panelen inne på glasverandan var rosa och färgen har bleknat ytterligare lite i solen sedan förra våren när vi monterade ner verandan. 
I övrigt har mamma, Elin, Abbey och jag plockat hallon. Massor av hallon. Jag har kokat sylt och saft, mosat hallon med honung och frusit in, gjort hallonglass, bakat hallonkaka, frusit in, gett bort och ätit en hel del. Abbey är en shih-tzu så hon delade inte riktigt med sig av det hon plockade utan åt upp sina själv. 
Nu är det redan i morgon och det börjar mulna på- kanske, kanske kommer det lite regn!
Visa fler inlägg