Motsats till förödelse?

Medan köksspisen står och väntar på bättre tider så har jag gjort iordning den lilla kaminen, Ebbes Bruk no 10. Rosten var redan bortborstad så det var bara att börja svärta. Använde linolja och grafitpulver, enligt recept från han som hade Kaminhuset i Färjelanda. Svampade på där det var slätt, och borstade in det med tandborste där det var mönster. Tunt tunt, det gick inte åt mycket smörja.
Det fick torka några dagar, sen torkade jag av det lilla överflödet som var. Himla fint :-) tyckte jag det blev. 
Sen skulle det ju muras inuti. Jag skippade sten och mosade på ett lager eldfast bruk.
Nu har bruket härdat, och jag väntar med spänning på att få prova kaminen. Det lär dock dröja, vi är inte helt säkra på var den ska stå... Förhoppningsvis i badrummet, men det är inte säkert att det kommer att fungera. Och om den ska anslutas till en skorsten så är de ju inte klara på ett bra tag ännu. 
Vi har också kommit på ett litet bekymmer med att ha katt. Hur hindrar vi katten från att kladda ner sig med färg när vi ska måla till exempel skåpstommarna i köket? Nå, det blir ett framtida problem, tillsvidare är det bara de två övre luckorna som kommit i närheten av någon färg. Gul! Solgul! Mot det grå, det blir bra! 



0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Ebbes bruk, Lersäter, Solgul, byggnadsvård, dalsland, kamin, kök, linoljefärg, återbruk
Visa fler inlägg