Före och efter, del 2

Före; Hål i taket så muslort och musboinredning, gammal isolering och musjagvetintevad ramlar ner efterhand. Masonit på golvet, en förneredelse för plastmatta kanske?!
Efter; Masoniten omplacerad till taket för att jag skall kunna ta bort isolering och tjärpapp uppifrån vinden innan jag så småningom skall sätta in nytt tak. Det är inte fullt lika läskigt att ta bort allt musboisoleringsjox uppifrån, man slipper få allt i håret och ögonen i alla fall... Golvet avtäckt och såpskurat. Kilsågade breda brädor, tyvärr lappade med vitmålade brädor (förmodligen från det gamla innnertaket i rummet), och i lite "sprött" skick mot ytterväggen.
Det skall bli ett tillfälligt kök här medan jag lägger in golvet och fixar väggarna i det riktiga köket. Sen kanske rummet skall delas av och bli badrum till hälften, jag är inte så förtjust i den idén, men det finns starka argument för det så jag kanske får ge med mig. 
Har pysslat till lite i köket också, med loppisfynd; lampa och gardiner i fönstret.
Har även provat vinglasen och traktörpannan med framgång. Det var ruskigt trevligt att sitta ute i min egen trädgård med ett glas vin och lite ost och lyssna på fåglarna i kvällssolen. ...När jag tänker efter har det varit fler oslagbart trevliga upplevelser under denna vecka än jag kommer att hinna skriva om.
Nu, tillbaka till Danmark för att jobba. I Køge denna gång. 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Lersäter, Restaurering, brålanda, byggnadsvård, dalsland, golv, kök, renovering, såpskurat golv
Visa fler inlägg